• تکنولوژی کمک به حل مشکلات ارسال و تحویل کالا

    تکنولوژی کمک به حل مشکلات ارسال و تحویل کالا

    شنبه 22 آبان 1400

    تکنولوژی کمک به حل مشکلات ارسال و تحویل کالا

    تکنولوژی اساساً بخاطر تسهیل در عملیات در بخش‌های مختلف کار و زندگی بشر بوجود آمده و کاربرد پیدا می‌کند. یکی از بخش‌های صنعت که با مشکلات عدیده‌ای در جهت بهبود شرایط مواجه است، بخش زنجیره تامین و لجستیک است. زنجیره تامین و بخصوص لجستیک نیازمند راه های تازه و روش‌هایی نو برای بهینه‌سازی عملیات و رسیدن به بهترین شکل ممکن در اجراست. چون کاملا وابسته به عملیات فیزیکی و جابجایی کالا در زمان و مکان مناسب و با بهترین کیفیت است.

    روندهای زنجیره تامین در دنیا به سرعت در حال تغییر است، با توجه به نظریه‌ی کارشناسان صنعت، آمازون تغییر شگرفی بر روی عادت خرید مصرف کنندگان گذاشته است. به طور کلی تجارت‌های الکترونیک سبب تغییر در زنجیره تامین و صنعت حمل و نقل شده‌اند. با افزایش تقاضا و خرید کالا به صورت آنلاین، خرده فروشان برای رقابت با یکدیگر به دنبال راهی برای تحویل هرچه سریعتر کالا به مصرف کنندگان هستند. از طرفی به گفته‌ی مصرف کنندگان، فروشندگان می بایست به تجربه مشتری اهمیت بیشتری داده و سرعت، دقت و کیفیت فرآیند تحویل در زمان مشخص شده، موجب رضایت آن‌ها می‌شود.

    بر طبق نیاز روز زنجیره ی تامین تجارت الکترونیک، آخرین گام تحویل کالا سبب می شود تا فرستنده با استفاده از انواع روش‌های اختیاری، کالا را به دست مصرف‌کنندگان منتظر برساند.

     

    مهم‌ترین بخش از زنجیره تامین ارسال کالا به مشتری است

    آخرین گام از زنجیره تامین به طور معمول پر هزینه‌ترین و مشکل‌سازترین بخش این پروسه است. تحویل کالا به مصرف کنندگان عمومی(شخص) در مقایسه با تحویل کالا به شرکت‌ها دردسر و پیچیدگی بیشتری دارد .به همین دلیل شرکت های حمل و نقل در تحویل بسته به مشتری نهایی عموما به مشکل بر خورده و در زمانی که خریدار در منزل نباشد طبیعتاً تلاش دوباره برای تحویل کالا نیاز است. برای سالیان طولانی افرادی که در صنعت حمل و نقل مشغول به کار بوده اند تلاش کردند تا چالش های تحویل کالا را با استفاده از خلاقیت و تکنولوژی بهینه کنند.

    همیشه چالش های تحویل کالا چه در شهرها و چه در مناطق روستایی وجود داشته است. تحویل کالا در مناطق شهری عموما به سبب ترافیک، مدت زمان ارسال تا شهر مقصد و یا حوادث جاده ای منجر به تاخیر میگردد. این مشکل بیشتر زمانی به چشم می آید که بسته ی تحویلی به مشتری بسیار بزرگ و یا سنگین باشد. ایمنی بسته نیز به خودی خود مشکل دیگری در این پروسه و یکی از چالش‌های تحویل کالا محسوب می‌شود.

    تحویل کالا در مناطق روستایی نیز پیچیدگی‌های زیادی از جمله، کمبود تراکم تحویل، هزینه‌ی سوخت و زمان حمل و نقل دارد. علاوه بر این مشکل عمده، انتظار مشتریان برای تحویل سریع و رایگان کالا می‌باشد.

     

    تکنولوژی در خدمت چالش های تحویل کالا

    خرده فروشان به دنبال راه حل های نوآورانه برای حل چالش های تحویل کالا به منزل هستند. تکنولوژی می‌تواند در این راه به آن ها کمک کند و نقش بزرگی در تسهیل اجرا و تحویل کالا داشته باشد. تکنولوژی می‌تواند به تسریع در تحویل سفارش‌ها و پیگیری بسته ها به صورت آنلاین به منظور اطمینان از کارایی عملیات زنجیره تامین که سبب تحویل مقرون به صرفه می شود، کمک کند. به عنوان نمونه هایی از تکنولوژی ذکر شده میتوان به بارکد اسکنر و بارکد ریدر گرفته تا نرم افزار زنجیره ی تامین هوشمند و هوش مصنوعی اشاره کرد.

    با توجه به موارد بالا، خرده فروشان ترجیح می‌دهند با شرکت‌های لجستیک مشارکتی، شرکت‌های دارای سیستم ارسال همچون، USPS, FedEx یا  UPS و یا اپلیکیشن‌های جمع‌سپاری همکاری کنند تا با استفاده از تکنولوژی چالش های تحویل کالا را به حداقل برسانند. اینگونه شرکت‌ها تخصص لازم در زمینه انبارداری، بسته‌بندی و ارسال کالا را داشته و تا حد امکان از تکنولوژی‌های لازم در جهت بهبود عملیات خود استفاده می‌کنند.

     

    بهبود سیستم انبار و سفارش با سیستم مدیریت انبار

    سیستم مدیریت انبار برای مدیریت موجودی کالاها جهت رسیدگی به حجم بالای خرید با توجه به سفارسات منحصر به فرد مشتریان طراحی نشده است. چنانچه شرکتی در زمینه‌ی پردازش سفارشات فعالیت می‌کند (به خصوص اینکه در زمینه تحویل کالا فعالیت داشته باشد)، میتواند از flexible WMS یا سیستم مدیریت انبار منعطف استفاده کنید که در جهت تکمیل سفارشات طراحی شده است. این عملکرد پیشرفته شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا در صورت ترکیب با دستگاه‌های RF، عملیات و مدیریت موجودی بهینه سازی شود. شرکت‌های لجستیکی اندکی در ایران هستند که برنامه مدیریت انبار را با توجه به روش کارشان، برای سیستم ارسال خود شخصی سازی می‌کنند و با این کار توانسته اند برای مشتریان مختلف به توسعه نرم افزار بپردازند.

     

    روش‌های جایگزین حمل و نقل و لجستیک
     

    تفکرهای خارج از چارچوب استاندارد تحویل کالا

    یکی از دغدغه های تجارت های عمومی و آنلاین  برای تحویل کالا در گذشته امنیت بسته و نحوه ی تحویل آن بوده است. تحویل های ناموفق بیشتر به دلیل عدم حضور مشتری برای تحویل کالا، نیازمند تلاش های مجدد توسط شرکت های تحویل کالا می باشد. با توجه به این اصل که شرکت های تحویل کالا نمی توانند بدون دریافت امضا کالا را جلوی درب منزل  مشتری رها کنند لذا میبایست جهت تحویل دوباره ی آن هزینه های سوخت ، نیروی کار و موارد دیگری را متقبل شوند.

    برای کمک به حل چالش های تحویل کالا، نوآوران لجستیک راه های جدیدی را برای کمک به تامین نیازهای مصرف کننده و شرکت های تحویل کالا ارائه داده‌اند.

     

    تحویل کالا توسط هواپیما های بدون سرنشین و ربات‌ها

    در شمال آمریکا، تقریباً ۶۰ % هزینه‌های تحویل کالا مختص نیروی کار است. با توجه به این اصل که درحال حاضر هزینه‌ها، دسترسی محلی و تغییر شیفت کارگران بر تحویل کالا محدودیت ایجاد کرده است. به صورت تئوری میتوان گفت استفاده از ربات ها در تحویل کالا با توجه به اینکه میتواند ۲۴ ساعته انجام شود، راه حلی برای محدودیت های ذکر شده می باشد. البته با توجه به علت محدودیت های قانونی و عملیاتی در مناطق شهری این مسئله برای هواپیما های بدون سرنشین صدق نمی کند.

    در حال حاضر شرکت های DoorDash و Postmates در حال تست ربات هایی برای تحویل کالا هستند که توسط بنیانگذار موفق شرکت Skype, Starship Technologies ایجاد شده است.

    به زودی مشتریان از تلفن همراه برای ثبت درخواست خود استفاده کرده و این ربات‌های شش چرخ کالا را به آن ها تحویل می‌دهند.

     

    صندوق هوشمند تحویل کالا

    در حال حاضر شرکت‌هایی همچون آمازون با استفاده از برنامه نقطه دسترسی UPS از محل جایگزین تحویل و قفسه‌ها استفاده می‌کنند. با استفاده از این برنامه، مشتریان میتوانند بازه زمان تحویل کالا را مدیریت کرده و نزدیکترین نقطه دسترسی UPS را برای تحویل کالا انتخاب کنند. برای مشتریان دانستن اینکه بسته‌های آن‌ها در مکانی امن قرار دارد و برای تحویل آن میتوانند مطابق با برنامه ی خود پیش بروند، موجب آرامش خاطر می‌شود.
    امکان پیگیری آنلاین با استفاده از برنامه UPS تلفن همراه سبب حذف نگرانی‌های مشتریان می گردد.

     

    سنسورها و تکنولوژی های هوشمند

    با افزایش علاقه به رهگیری مرسوله و ردیابی بسته های حساس به دما، شرکت های کاوشگر و دستگاه های نظارت را در بسته های خود قرار می دهند. این باعث می شود که در هر مرحله از تحویل کالا کاوشگرها درجه حرارت و رطوبت بسته را نمایش دهند.

    امروزه شرکت هایی نظیر ParceLive برای مشتریان و اپراتورهای زنجیره تامین سبب آرامش خاطر شده اند. ParceLive یک سرویس اطلاعاتی است که داده ها را از حسگرها و تکنولوژی ردیابی گرفته و به مشتریان ارسال می کند.

    شرکت ParceLive با استفاده از دستگاه هایی به اندازه ی پست کارت در داخل بسته و با استفاده از GPS اطلاعاتی همچون دما و نور (برای بررسی باز شدن و یا نشدن بسته در حین تحویل) را مدیریت می‌کند.

    این شرکت برای خدمات ردیابی کالاهای با ارزش، شکننده و حساس به درجه حرارت، ایده آل می‌باشد.

    با توجه به موارد ذکر شده در ارتباط با چالش‌های تحویل کالا، در صنعت حمل و نقل نیاز مبرمی به تکنولوژی‌های جدید و مقرون به صرفه وجود دارد. تمامی تکنولوژی‌های ذکر شده سبب کاهش هزینه‌های حمل و نقل، زمان و نیروی کار میگردد و بالطبع نگرانی اپراتوهای زنجیره تامین و مشتریان را کاهش می‌دهند.

    نویسنده : گرین سند

    ,

    شنبه 22 آبان 1400

    برچسب ها :

    آخرین مقالات

    مشاهده همه